Aktuality

Výsledky hodnocení nejlepších restaurací pro sezónu 2020

Křest knihy a slavnostní předávání zlatých lvů nejlepším restauracím proběhlo 20.11. 2019 v historických prostorách Paspova sálu v budově pivovaru Staropramen. Děkujeme tímto Pivovarům Staropramen v čele s generálním ředitelem Petrem Kovaříkem, který byl hostitelem slavnostního předávání ocenění. Rok se s rokem sešel a my jsme na slavnostním odpoledni vyhlásili výsledky hodnocení našich inspektorů. Během loňského roku jsme zpracovali několik set zpráv z hodnocených degustací a bylo jasno – tři zlaté lvy získalo 22 restaurací. Své ocenění převzaly v rámci slavnostního vyhlášení výsledků pro sezónu 2020. Společně jsme pokřtili i nového knižního průvodce, ve kterém najdete 106 nejlepších restaurací pyšnících se oceněním v podobě zlatých lvů. Každoroční vydání luxusní publikace s medailonky všech oceněných restaurací patří mezi privilegia projektu. Letošní vydání vychází navíc ve dvojjazyčné česko-anglické podobě a v novém grafickém podání i formátu knihy. Řada restaurací zaujala také inspektory Asociace Sommelierů ČR a získala jednu ze vzácných pečetí asociace. Slavnostní vyhlášení by nemohlo proběhnout bez významné podpory našich partnerů, které si velice vážíme. Děkujeme PPF Bance – generálnímu partnerovi projektu a oborovým partnerům – Pivovarům Staropramen a společnosti Bidfood. A protože slavnostní odpoledne probíhalo v prostorách pivovaru, pokřtili jsem knihu trochu netradičně – pivem značky Stella Artois, prémiovým belgickým ležákem.

Tři zlaté lvy získávají restaurace (abecedně):

Alcron, Aureole, Bellevue, Coda, Field, Francouzská restaurace Art Nouveau, George Prime Steak, Kampa Park, La Degustation Bohême Bourgeoise, La Finestra in Cucina, La Veranda, Oblaca, Paloma Průhonice, Piano Nobile, Salabka, Sarah Bernhardt Restaurant, Soho, Terasa U Zlaté studně, U Malířů 1543, V Zátiší, Zdenek`s Oyster Bar,  Zlatá Praha

Dva zlaté lvy získalo 42 restaurací

Aromi, Asian Temple, Atelier Red & Wine, Avantgarde Restaurant & Café, Babiččina zahrada, Benjamin,Bistro Kaprova, Blue Wagon, Borgo Agnese, Café Buddha, Cafe de Paris, Casa De Carli, Deco restaurace, Dvůr Hoffmeister, Elements, Entrée, Etnosvět, Grand Cru Restaurant, Grandrestaurant Pupp, Hergetova Cihelna, Chorvatský Mlýn, Kalina Anežka, Kalina Kampa, Kogo Slovanský dům, La Casa Argentina, La Gare, La Rotonde, La Villa, Manú Praga, Manú Risto & Lounge, Miura, Mlýnec, Nuance, Portfolio, Rest., Ristorante Da Emanuel, Ristorante Pagana, Symfonie Augustiniánský dům, The Eatery, Triton Restaurant, U Sapíků, Yamato

Pečeť s jedním zlatým lvem získalo 43 restaurací

Aldente, Angusfarm, Bistrot de Papa, Bohém, Botel Admirál, Brasileiro U Zelené žáby, Brasserie Ullmann, Bruxx, Butcher`s Grill & Pasta, Café Savoy, Columna, Eska, George Prime Burger, Goldie, Hliněná Bašta, Kavala, Kogo Havelská, La Bodeguita del Medio, La Bottega Tusarova, Les Moules, Luka Lu, Miminoo Garden, Mincovna, Monopol, Na Kopci, Nejen Bistro, NOI, Ossegg Praha, Pastař, Penzion V polích, Pepř a sůl, Pizza Nuova, Pohostinec Monarch, Sladovna, Sokolovna Průhonice, Spojka Karlín, Šatlava, The Bistro, Tiskárna, U Paluků, Větruše, Zinc

 

Aktuality

Velká kuchařka šéfkuchařů nejlepších restaurací

Velká kuchařka šéfkuchařů nejlepších restaurací přináší nadšencům, domácím kuchařům a sběratelům kuchařských knih recepty pokrmů nabízených v aktuálně nejlepších restauracích v Česku. Nakladatelství TopLife Czech představuje výběr těch „nej“ restaurací oceněných prestižními gastronomickými (…)

Velká kuchařka šéfkuchařů nejlepších restaurací
Aktuality

Zlatí lvi pro sezónu 2023 vítají hosty v oceněných restauracích

Po kovidové pauze se Zlatí gastronomičtí lvi projektu nakladatelství TopLife Czech vracejí v aktuálním průvodci Nejlepší restaurace pro sezónu 2023. Národní ocenění kvality nejlepších restaurací přichází ve svém devátém ročníku a zůstává jediným objektivním a nezávislým projektem v Česku. (…)

Zlatí lvi pro sezónu 2023 vítají hosty v oceněných restauracích
Aktuality

Zlatí lvi zůstávají jediným českým objektivním hodnocením restaurací

Děkujeme partnerům projektu Zlatých lvů za jejich dlouhodobou podporu. Díky PPF Bance, generálnímu partnerovi a oborovým partnerům a značkám: Bidfood Czech Republic, Korunní a Stella Artois není hodnocení restaurací závislé na ochotě majitelů a manažerů restaurací finančně na výsledku (…)

Zlatí lvi zůstávají jediným českým objektivním hodnocením restaurací
Aktuality

Už jste ochutnali jídla prezidentů?

Ptali jsme se šéfkuchaře Jiřího Krále. Vařil prezidentům a monarchům a teď uvaří vám. Kde? To se dozvíte v exkluzivním rozhovoru pro TopLife magazín. Proč jste se po mnoha letech ve fusion restauraci Aureole, kde jste hned pětkrát získal ocenění Michelin Bib Gourmand, vrátil k české (…)

Už jste ochutnali jídla prezidentů?
Aktuality

Představujeme enologa Hynka Vicha

Autora vinného párování pro Velkou kuchařku světových kuchyní. Hynek Vich se narodil roku 1946 v Jablonci nad Nisou.  Po invazi „spřátelených“ vojsk v roce 1968 emigroval do Belgie, od roku 1972 má belgické občanství. Jeho profesní kariéra startuje ve vyhlášené bruselské restauraci La (…)

Představujeme enologa Hynka Vicha
Aktuality

Představujeme šéfkuchaře a patriota Jaroslava Sapíka

Jaroslav Sapík, jak sám říká, vyrůstal v kuchařské rodině. Z matčiny strany se rodina kuchařskému řemeslu věnuje již od 17. století a působila hlavně na jižní Moravě, v Čechách, Bavorsku, Vídni, Tyrolsku a také u předních šlechtických rodů. Jaroslav Sapík se vyučil kuchařem v hotelu (…)

Představujeme šéfkuchaře a patriota Jaroslava Sapíka
Aktuality

První český šéfkuchař, který dostal michelinovu hvězdu

Kdo si myslí, že první hvězdy rozdával Michelin českým šéfkuchařům v nedávné době, tak ten se velmi plete. Psal se rok 1980, v tehdejším Československu vládli komunisté a západ byl pro většinu ukrytý za neprostupnou železnou oponou. Šéfkuchař, absolvent hotelové školy v Piešťanech, Pavel (…)

První český šéfkuchař, který dostal michelinovu hvězdu