Aktuality

Výsledky hodnocení nejlepších restaurací pro sezónu 2020

Křest knihy a slavnostní předávání zlatých lvů nejlepším restauracím proběhlo 20.11. 2019 v historických prostorách Paspova sálu v budově pivovaru Staropramen. Děkujeme tímto Pivovarům Staropramen v čele s generálním ředitelem Petrem Kovaříkem, který byl hostitelem slavnostního předávání ocenění. Rok se s rokem sešel a my jsme na slavnostním odpoledni vyhlásili výsledky hodnocení našich inspektorů. Během loňského roku jsme zpracovali několik set zpráv z hodnocených degustací a bylo jasno – tři zlaté lvy získalo 22 restaurací. Své ocenění převzaly v rámci slavnostního vyhlášení výsledků pro sezónu 2020. Společně jsme pokřtili i nového knižního průvodce, ve kterém najdete 106 nejlepších restaurací pyšnících se oceněním v podobě zlatých lvů. Každoroční vydání luxusní publikace s medailonky všech oceněných restaurací patří mezi privilegia projektu. Letošní vydání vychází navíc ve dvojjazyčné česko-anglické podobě a v novém grafickém podání i formátu knihy. Řada restaurací zaujala také inspektory Asociace Sommelierů ČR a získala jednu ze vzácných pečetí asociace. Slavnostní vyhlášení by nemohlo proběhnout bez významné podpory našich partnerů, které si velice vážíme. Děkujeme PPF Bance – generálnímu partnerovi projektu a oborovým partnerům – Pivovarům Staropramen a společnosti Bidfood. A protože slavnostní odpoledne probíhalo v prostorách pivovaru, pokřtili jsem knihu trochu netradičně – pivem značky Stella Artois, prémiovým belgickým ležákem.

Tři zlaté lvy získávají restaurace (abecedně):

Alcron, Aureole, Bellevue, Coda, Field, Francouzská restaurace Art Nouveau, George Prime Steak, Kampa Park, La Degustation Bohême Bourgeoise, La Finestra in Cucina, La Veranda, Oblaca, Paloma Průhonice, Piano Nobile, Salabka, Sarah Bernhardt Restaurant, Soho, Terasa U Zlaté studně, U Malířů 1543, V Zátiší, Zdenek`s Oyster Bar,  Zlatá Praha

Dva zlaté lvy získalo 42 restaurací

Aromi, Asian Temple, Atelier Red & Wine, Avantgarde Restaurant & Café, Babiččina zahrada, Benjamin,Bistro Kaprova, Blue Wagon, Borgo Agnese, Café Buddha, Cafe de Paris, Casa De Carli, Deco restaurace, Dvůr Hoffmeister, Elements, Entrée, Etnosvět, Grand Cru Restaurant, Grandrestaurant Pupp, Hergetova Cihelna, Chorvatský Mlýn, Kalina Anežka, Kalina Kampa, Kogo Slovanský dům, La Casa Argentina, La Gare, La Rotonde, La Villa, Manú Praga, Manú Risto & Lounge, Miura, Mlýnec, Nuance, Portfolio, Rest., Ristorante Da Emanuel, Ristorante Pagana, Symfonie Augustiniánský dům, The Eatery, Triton Restaurant, U Sapíků, Yamato

Pečeť s jedním zlatým lvem získalo 43 restaurací

Aldente, Angusfarm, Bistrot de Papa, Bohém, Botel Admirál, Brasileiro U Zelené žáby, Brasserie Ullmann, Bruxx, Butcher`s Grill & Pasta, Café Savoy, Columna, Eska, George Prime Burger, Goldie, Hliněná Bašta, Kavala, Kogo Havelská, La Bodeguita del Medio, La Bottega Tusarova, Les Moules, Luka Lu, Miminoo Garden, Mincovna, Monopol, Na Kopci, Nejen Bistro, NOI, Ossegg Praha, Pastař, Penzion V polích, Pepř a sůl, Pizza Nuova, Pohostinec Monarch, Sladovna, Sokolovna Průhonice, Spojka Karlín, Šatlava, The Bistro, Tiskárna, U Paluků, Větruše, Zinc

 

Aktuality

Vítězové ankety Nejlepší šéfkuchař 2020

Anketa NEJLEPŠÍ ŠÉFKUCHAŘ nakladatelství TopLife Czech za rok 2019 20. listopadu 2019, Paspův sál Praha Vyhlášení deseti nejlepších šéfkuchařů bylo součástí slavnostního odpoledne, na kterém jsme předávali zlaté lvy nejlepším restauracím. Nakladatelství TopLife Czech, vydavatel uznávaného (…)

Vítězové ankety Nejlepší šéfkuchař 2020
Aktuality

Představujeme Hynka Vicha, autora vinného párování pro Velkou kuchařku světových kuchyní

Hynek Vich se narodil roku 1946 v Jablonci nad Nisou.  Po invazi „spřátelených“ vojsk v roce 1968 emigroval do Belgie, od roku 1972 má belgické občanství. Jeho profesní kariéra startuje ve vyhlášené bruselské restauraci La Paroisse – Suisse Gril, pokračuje v hotelu Atlanta, kde do roku 1973 (…)

Představujeme Hynka Vicha, autora vinného párování pro Velkou kuchařku světových kuchyní