Aktuality

Vítězové ankety Nejlepší šéfkuchař 2020

Anketa NEJLEPŠÍ ŠÉFKUCHAŘ nakladatelství TopLife Czech za rok 2019

20. listopadu 2019, Paspův sál Praha

Vyhlášení deseti nejlepších šéfkuchařů bylo součástí slavnostního odpoledne, na kterém jsme předávali zlaté lvy nejlepším restauracím. Nakladatelství TopLife Czech, vydavatel uznávaného průvodce Nejlepší restaurace oceněné zlatými lvy, je organizátorem ankety NEJLEPŠÍ ŠÉFKUCHAŘ. Inspektoři hodnotící průběžně kvalitu českých, moravských a slezských restaurací přidělili své body šéfkuchařům, kteří si hlasy zasloužili svojí profesionalitou, kreativitou a virtuozitou. Letos poprvé jsme, na základě hlasování inspektorů projektu, slavnostně vyhlásili desítku těch nejlepších, a to podle celkového počtu získaných hlasů. Je třeba podotknout, že hlasování bylo velmi vyrovnané a není rozdílu mezi místem prvním a desátým. Proto naše hvězdná desítka získala bez rozdílu titul Nejlepší šéfkuchař, spolu s certifikátem a insignií v podobě odznaku na rondon se zlatým lvem v kuchařské čepici. Jsme potěšeni, že se v desítce nejlepších objevila i žena šéfkuchařka – Sofia Smith. Oceněným gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů.

Desítka nejlepších za rok 2019, první až desáté místo

Radek Kašpárek, držitel michelinského ocenění a šéfkuchař restaurace Field, Praha

Marek Raditsch, šéfkuchař (Executive Chef) skupiny restaurací Kampa Group, Praha

Radek David, šéfkuchař (Executive Chef) restaurací La Veranda Praha a Kyjev, Babiččina Zahrada, Průhonice, The Bisto, Praha a řetězce restaurací Fajna Familia, Ukrajina

David Šašek, šéfkuchař restaurace Coda, Praha

Sofia Smith, šéfkuchařka restaurace Café Buddha, Praha

Tomáš Horák, šéfkuchař restaurace Triton, Praha

Jan Štěrba, šéfkuchař restaurace Piano Nobile, Mcely

Tomáš Lachman, šéfkuchař restaurace Oblaca, Praha

Miroslav Doležal, šéfkuchař restaurace U Malířů 1543, Praha

Martin Svatek, šéfkuchař restaurace Goldie, Tábor a člen seniorského Národního týmu kuchařů a cukrářů Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

 

Aktuality

Výsledky hodnocení nejlepších restaurací pro sezónu 2020

Křest knihy a slavnostní předávání zlatých lvů nejlepším restauracím proběhlo 20.11. 2019 v historických prostorách Paspova sálu v budově pivovaru Staropramen. Děkujeme tímto Pivovarům Staropramen v čele s generálním ředitelem Petrem Kovaříkem, který byl hostitelem slavnostního předávání (…)

Výsledky hodnocení nejlepších restaurací pro sezónu 2020
Aktuality

Představujeme Hynka Vicha, autora vinného párování pro Velkou kuchařku světových kuchyní

Hynek Vich se narodil roku 1946 v Jablonci nad Nisou.  Po invazi „spřátelených“ vojsk v roce 1968 emigroval do Belgie, od roku 1972 má belgické občanství. Jeho profesní kariéra startuje ve vyhlášené bruselské restauraci La Paroisse – Suisse Gril, pokračuje v hotelu Atlanta, kde do roku 1973 (…)

Představujeme Hynka Vicha, autora vinného párování pro Velkou kuchařku světových kuchyní