Aktuality

Vítězové ankety Nejlepší šéfkuchař 2020

Anketa NEJLEPŠÍ ŠÉFKUCHAŘ nakladatelství TopLife Czech za rok 2019

20. listopadu 2019, Paspův sál Praha

Vyhlášení deseti nejlepších šéfkuchařů bylo součástí slavnostního odpoledne, na kterém jsme předávali zlaté lvy nejlepším restauracím. Nakladatelství TopLife Czech, vydavatel uznávaného průvodce Nejlepší restaurace oceněné zlatými lvy, je organizátorem ankety NEJLEPŠÍ ŠÉFKUCHAŘ. Inspektoři hodnotící průběžně kvalitu českých, moravských a slezských restaurací přidělili své body šéfkuchařům, kteří si hlasy zasloužili svojí profesionalitou, kreativitou a virtuozitou. Letos poprvé jsme, na základě hlasování inspektorů projektu, slavnostně vyhlásili desítku těch nejlepších, a to podle celkového počtu získaných hlasů. Je třeba podotknout, že hlasování bylo velmi vyrovnané a není rozdílu mezi místem prvním a desátým. Proto naše hvězdná desítka získala bez rozdílu titul Nejlepší šéfkuchař, spolu s certifikátem a insignií v podobě odznaku na rondon se zlatým lvem v kuchařské čepici. Jsme potěšeni, že se v desítce nejlepších objevila i žena šéfkuchařka – Sofia Smith. Oceněným gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů.

Desítka nejlepších za rok 2019, první až desáté místo
Radek Kašpárek, držitel michelinského ocenění a šéfkuchař restaurace Field, Praha
Marek Raditsch, šéfkuchař (Executive Chef) skupiny restaurací Kampa Group, Praha
Radek David, šéfkuchař (Executive Chef) restaurací La Veranda Praha a Kyjev, Babiččina Zahrada, Průhonice, The Bisto, Praha a řetězce restaurací Fajna Familia, Ukrajina
David Šašek, šéfkuchař restaurace Coda, Praha
Sofia Smith, šéfkuchařka restaurace Café Buddha, Praha
Tomáš Horák, šéfkuchař restaurace Triton, Praha
Jan Štěrba, šéfkuchař restaurace Piano Nobile, Mcely
Tomáš Lachman, šéfkuchař restaurace Oblaca, Praha
Miroslav Doleža
l, šéfkuchař restaurace U Malířů 1543, Praha
Martin Svatek, šéfkuchař restaurace Goldie, Tábor a člen seniorského Národního týmu kuchařů a cukrářů Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

 

Aktuality

Tour Zlatých lvů pro sezónu 2020

Spanilá jízda po nejlepších restauracích v zemi pomalu končí. Byla to krásná, ale také náročná náplň posledních tří měsíců. Zástupcům nakladatelství se podařilo osobně navštívit většinu oceněných restaurací a předat cenné insignie projektu. Zlaté plakety, certifikáty, pečeti se zlatým lvem (…)

Tour Zlatých lvů pro sezónu 2020
Aktuality

KETO - modní trend nebo zdravý životní styl?

Nabídka restaurací, zejména to platí v zahraničí a nejvíc v USA, reflektuje módní trendy ve stravování. Zaměřením na alergeny v potravinách počínaje, přes paleo, masové či vegetariánské diety po zcela radikální stravovací plány (například pouze syrová strava či pouze rostlinná strava - vegani). (…)

KETO - modní trend nebo zdravý životní styl?
Aktuality

Valentýnské menu podle receptů nejlepších šéfkuchařů

Valentýnské menu podle Velké kuchařky světových kuchyní. Připravili jsem pro vás tip na slavnostní menu s recepty od šéfkuchařů z naší nové kuchařky. Jako předkrm jsme vybrali jednoduché a rychlé citronovo-rozmarýnové risotto od Mattea De Carli. K hlavnímu chodu doporučujeme pošírovaného (…)

Valentýnské menu podle receptů nejlepších šéfkuchařů
Aktuality

Zlatým lvem se v Česku pyšní jen každá dvoustá restaurace!

Podle analýzy nadnárodní společnosti Bisnode, jedničky v poskytování informací o firmách, přibývají ročně stovky firem v pohostinství. Podle zpracované a v létě letošního roku publikované analýzy se počet restaurací v Česku za posledních devět let zdvojnásobil. K polovině roku 2019 bylo v České (…)

Zlatým lvem se v Česku pyšní jen každá dvoustá restaurace!
Aktuality

Výsledky hodnocení nejlepších restaurací pro sezónu 2020

Křest knihy a slavnostní předávání zlatých lvů nejlepším restauracím proběhlo 20.11. 2019 v historických prostorách Paspova sálu v budově pivovaru Staropramen. Děkujeme tímto Pivovarům Staropramen v čele s generálním ředitelem Petrem Kovaříkem, který byl hostitelem slavnostního předávání (…)

Výsledky hodnocení nejlepších restaurací pro sezónu 2020