Aktuality

Představujeme Hynka Vicha, autora vinného párování pro Velkou kuchařku světových kuchyní

Hynek Vich se narodil roku 1946 v Jablonci nad Nisou.  Po invazi „spřátelených“ vojsk v roce 1968 emigroval do Belgie, od roku 1972 má belgické občanství.

Jeho profesní kariéra startuje ve vyhlášené bruselské restauraci La Paroisse – Suisse Gril, pokračuje v hotelu Atlanta, kde do roku 1973 zastává místo zástupce vedení. Od poloviny sedmdesátých let minulého století směřuje jeho profesní cesta do tajů vín. Enologické vzdělávání a stáže ve vinařských oblastech Francie jsou korunované čestnými diplomy za zásluhy v krajích Beaujolais a Champagne, později i v oblasti Touraine.  Roku 2006 se stává čestným členem prestižní Commanderie du Bontemps de Médoc, des Graves, de Sauternes et de Barsac.

Do České republiky se Hynek Vich vrací v roce 1997. Aktivně a stěžejním způsobem spolupracuje na televizním pořadu Putování za vínem. Následně přednáší na Vysoké hotelové škole v Praze, je autorem skript pro výuku aplikované degustace vín. Od roku 1999 pracuje pro státní francouzskou společnost Sopexa. Přednáší o francouzských vínech hlavním českým someliérům. Byl vyslán asociací vín z Médocu a Graves na několik přednáškových pobytů do Moskvy, kde ve vyhlášených restauracích seznamoval jejich zaměstnance s pravidly snoubení pokrmů a vín. Spolu s předními gastronomickými podniky organizoval v roce 2003 napříč Českou republikou velice úspěšnou akci Tour de France Gastronomique, která nabízela snoubení pokrmů a vín z jednotlivých francouzských vinařských oblastí. Je autorem knihy Bordeaux, kde vítr vinohrady škádlí, v níž popisuje historický vývoj této vinařské oblasti i jedinečnost a půvab jejich vín. 

Od roku 2008 Hynek Vich spolupracuje výhradně se společností Good Wine Lover. Spolupráce má základy v hlubokém a upřímném přátelství s majiteli společnosti, Vítem Bartoškem a Jiřím Kalinou, v obdivu k odbornosti a poctivému přístupu ke všem jejich aktivitám.

 

Aktuality

Výsledky hodnocení nejlepších restaurací pro sezónu 2020

Křest knihy a slavnostní předávání zlatých lvů nejlepším restauracím proběhlo 20.11. 2019 v historických prostorách Paspova sálu v budově pivovaru Staropramen. Děkujeme tímto Pivovarům Staropramen v čele s generálním ředitelem Petrem Kovaříkem, který byl hostitelem slavnostního předávání (…)

Výsledky hodnocení nejlepších restaurací pro sezónu 2020
Aktuality

Vítězové ankety Nejlepší šéfkuchař 2020

Anketa NEJLEPŠÍ ŠÉFKUCHAŘ nakladatelství TopLife Czech za rok 2019 20. listopadu 2019, Paspův sál Praha Vyhlášení deseti nejlepších šéfkuchařů bylo součástí slavnostního odpoledne, na kterém jsme předávali zlaté lvy nejlepším restauracím. Nakladatelství TopLife Czech, vydavatel uznávaného (…)

Vítězové ankety Nejlepší šéfkuchař 2020