Slavnostní odpoledne v Obecním domě v Praze Ve středu 29. ledna předalo nakladatelství TopLife Czech plakety se Zlatými lvy oceněným restauracím. Slavnostní akce se konala již po jedenácté, plakety pro ročník 2025 byly předávány v secesních prostorech Restaurace Obecní dům. Moderování se ujala (…)
Nahlédněte na https://nejlepsirestaurace.guide Těšit se můžete na doplňkové hodnocení nejširší veřejností, úplný přehled oceněných restaurací, newslettery a další novinky. Zlatí lvi postupují na další úroveň, po deseti letech si to zaslouží :-). (…)
Vážení přátelé, příznivci zážitkové gastronomie, vkročili jsme do roku 2025 a nepostradatelným společníkem každého českého, moravského a slezského gurmána je nejnovější ročenka Nejlepší restaurace pro rok 2025. Na konci ledna se spolu se zvanými potkáme v Obecním domě, abychom společně oslavili (…)
Nezávislé a objektivní hodnocení restaurací je ryze český projekt nakladatelství TopLife Czech. Nakladatelství od roku 2014 publikuje v ročence Nejlepší restaurace výsledky hodnocení a každoročně oceňuje přibližně stovku tuzemských zážitkových restaurací. Inspektoři anonymně degustují pokrmy (…)
Nakladatelství TopLife Czech oznámilo 6. prosince letošního roku v 15.00 hodin v secesním klenotu Prahy, Obecním domě, výsledky hodnocení nejlepších restaurací celého Česka. Jde již o desátý ročník prestižního ocenění v podobě Zlatých lvů doprovázený ročenkou Nejlepší restaurace, Guide 2024 . (…)
Naše nejčerstvější knižní novinka: Velká kuchařka šéfkuchařů nejlepších restaurací. Děkujeme všem spoluautorům šéfkuchařům. Ve spolupráci s nejlepšími restauracemi oceněnými Zlatými lvy jsme sepsali Velkou kuchařku šéfkuchařů nejlepších restaurací. Šéfkuchaři vybrali ty nejchutnější (…)
Po kovidové pauze se Zlatí gastronomičtí lvi projektu nakladatelství TopLife Czech vracejí v aktuálním průvodci Nejlepší restaurace pro sezónu 2023. Národní ocenění kvality nejlepších restaurací přichází ve svém devátém ročníku a zůstává jediným objektivním a nezávislým projektem v Česku. (…)
Děkujeme partnerům projektu Zlatých lvů za jejich dlouhodobou podporu. Díky PPF Bance, generálnímu partnerovi a oborovým partnerům a značkám: Bidfood Czech Republic, Korunní a Stella Artois není hodnocení restaurací závislé na ochotě majitelů a manažerů restaurací finančně na výsledku (…)
Křest knihy a slavnostní předávání zlatých lvů nejlepším restauracím proběhlo 20.11. 2019 v historických prostorách Paspova sálu v budově pivovaru Staropramen. Děkujeme tímto Pivovarům Staropramen v čele s generálním ředitelem Petrem Kovaříkem, který byl hostitelem slavnostního předávání (…)
Ptali jsme se šéfkuchaře Jiřího Krále. Vařil prezidentům a monarchům a teď uvaří vám. Kde? To se dozvíte v exkluzivním rozhovoru pro TopLife magazín. Proč jste se po mnoha letech ve fusion restauraci Aureole, kde jste hned pětkrát získal ocenění Michelin Bib Gourmand, vrátil k české (…)
Autora vinného párování pro Velkou kuchařku světových kuchyní. Hynek Vich se narodil roku 1946 v Jablonci nad Nisou. Po invazi „spřátelených“ vojsk v roce 1968 emigroval do Belgie, od roku 1972 má belgické občanství. Jeho profesní kariéra startuje ve vyhlášené bruselské restauraci La (…)
Jaroslav Sapík, jak sám říká, vyrůstal v kuchařské rodině. Z matčiny strany se rodina kuchařskému řemeslu věnuje již od 17. století a působila hlavně na jižní Moravě, v Čechách, Bavorsku, Vídni, Tyrolsku a také u předních šlechtických rodů. Jaroslav Sapík se vyučil kuchařem v hotelu (…)
Kdo si myslí, že první hvězdy rozdával Michelin českým šéfkuchařům v nedávné době, tak ten se velmi plete. Psal se rok 1980, v tehdejším Československu vládli komunisté a západ byl pro většinu ukrytý za neprostupnou železnou oponou. Šéfkuchař, absolvent hotelové školy v Piešťanech, Pavel (…)