Zážitková gastronomie

Radek David, Executive Chef mezi Prahou a Kyjevem

Radek David dostal svoji první nabídku na pozici šéfkuchaře ve svých 29 letech. Přijal ji a stal se šéfkuchařem v pražské restauraci La Veranda. Setkání s Yurijem Kolesnikem, restauratérem původem z Ukrajiny, který žije trvale v Česku, se pro Radka Davida a jeho kariéru stalo osudovým. Dnes je (…)

Radek David, Executive Chef mezi Prahou a Kyjevem
Aktuality

22 nejlepších restaurací v České republice získalo prestižní ocení TŘEMI ZLATÝMI LVY

Praha, 28. listopadu 2018 – Celkem 22 ze 104 hodnocených a oceněných restaurací v České republice získalo nejvyšší známku kvality, TŘI ZLATÉ LVY v prestižním projektu Nejlepší restaurace pro rok 2019. Generálním partnerem projektu hodnocení restaurací je PPF banka. Ocenění ve formě známky (…)

22 nejlepších restaurací v České republice získalo prestižní ocení TŘEMI ZLATÝMI LVY
Aktuality

Představujeme šéfkuchaře a patriota Jaroslava Sapíka

Jaroslav Sapík, jak sám říká, vyrůstal v kuchařské rodině. Z matčiny strany se rodina kuchařskému řemeslu věnuje již od 17. století a působila hlavně na jižní Moravě, v Čechách, Bavorsku, Vídni, Tyrolsku a také u předních šlechtických rodů. Dnes se Pavel Sapík se svojí manželkou co nejlépe (…)

Představujeme šéfkuchaře a patriota Jaroslava Sapíka
Aktuality

První český šéfkuchař, který dostal michelinovu hvězdu

Kdo si myslí, že první hvězdy rozdával Michelin českým šéfkuchařům v nedávné době, tak ten se velmi plete. Psal se rok 1980, v tehdejším Československu vládli komunisté a západ byl pro většinu ukrytý za neprostupnou železnou oponou. Šéfkuchař, absolvent hotelové školy v Piešťanech, Pavel (…)

První český šéfkuchař, který dostal michelinovu hvězdu